Hoewel ze hard heeft getwijfeld, heeft Kat Kerkhofs uiteindelijk geen spijt van haar beslissing om mee te doen aan ‘Over De Oceaan’. Op voorhand werd gezegd dat ze tijdens hun trip geen orka’s zouden zien, maar Kat heeft geluk gehad.

“Dat gebeurde dus wél. Toen zag ik iedereen toch een beetje flippen. Ik had ook de taak van weervrouw op mij genomen, omdat ik panisch ben voor storm en rukwinden. En wat weinigen weten: van grote vrachtschepen vallen dikwijls containers en die blijven drijven. Die zie je niet altijd goed. En als je daarmee in botsing komt, is het gedaan”, zegt Kat in Dag Allemaal.

Voor haar vertrek heeft Kat een therapeut gecontacteerd, vooral voor tips en goede raad. En daar heeft ze gelukkig veel aan gehad.

“Ik denk dat mijn grote angst erin zat dat ik op die boot alle controle moest afgeven, we waren overgeleverd aan de natuur. Daarom zorgde ik ervoor dat ik altijd bij de actie betrokken was als er iets engs gebeurde, ik zocht mee naar oplossingen. Ja, ik moet controle hebben.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.