Even daverde de wereld van de renovatieprogramma’s op haar grondvesten want Béa Vandendael trok de deur van ‘Blind Gekocht’ achter zich dicht en stapte door de grote voordeur van ‘Huis Gemaakt’. Al was de verandering niet van de ene dag op de andere. Integendeel.

Voor Béa vielen de opnames van ‘Blind Gekocht’ uiteindelijk niet meer te combineren met haar vaste job en begon ze ook lichamelijk last te ondervinden. “Ik was er de kantjes van af aan het lopen. Ik werkte zeven dagen op zeven, ik sliep slecht, kon me niet meer concentreren. Dat zijn de kenmerken zeker, van een nakende burn-out?”, vertelt ze aan ‘Dag Allemaal’. Ze nam toen de beslissing om af te haken voor een nieuw seizoen van ‘Blind Gekocht’. Maar kijk, een jaar later was er ‘VTM’ met een aanbod voor ‘Huis Gemaakt’. Na tijd voor zichzelf genomen te hebben besluit ze toch terug in een tv-avontuur te stappen. “Bij ‘Huis Gemaakt’ is m’n inbreng veel gedoseerder, veel gestructureerder. De stress om een geschikt pand te vinden is er niet meer bij. Nu is het mijn rol om de koppels te coachen en advies te geven, en hun prestaties te jureren. Dat is makkelijker in te plannen.” 

En er is nog een misverstand dat Béa uit de wereld wil helpen. “We zijn afzonderlijk benaderd, ik was eerst aan boord.” Hiermee doelt ze natuurlijk op haar collega Bart Appeltans die dezelfde overstap gemaakt heeft. “Hij heeft pas later een voorstel van VTM gekregen. Natuurlijk hebben we op ’n bepaald moment met elkaar gebeld, en natuurlijk vonden we het tof dat we opnieuw zouden samenwerken en ook Dina zouden terugzien.”, gaat Béa verder. Ook voor Bart bleek de combinatie met zijn job niet meer haalbaar. 

Béa vindt het alvast heel fijn om mensen te kunnen begeleiden en haar expertise kan delen rond huizen kopen en verbouwen. Een verdere tv-carrière is geen prioriteit voor haar. “Dan zou ik ingegaan zijn op de uitnodiging om deel te nemen aan ‘De Verraders’, maar ik blijf bij mijn leest.”, geeft ze nog mee. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be