In ‘Blind Getrouwd 2022’ was Brecht De Geyter een spontane spraakwaterval, maar in zijn tienerjaren was dat helemaal anders. “Ik worstelde met mijn geaardheid en werd een emo-eter, op een zeker moment woog ik 94 kg”, zegt hij.

“Die obesitas van vroeger heeft mij wel gemaakt tot wie ik nu ben”, Brecht aan Dag Allemaal.  “Maar mijn gigantische onzekerheid en laag zelfbeeld van toen steken af en toe toch nog de kop op”

Brecht ontdekte als tiener dat hij ‘anders’ was. Hij voelde zich helemaal alleen toen hij ontdekte dat hij anders was.

Brecht kon niet bij een vertrouwenspersoon terecht om zijn hart te luchten. ‘Ik was eigenlijk zelf mijn grootste saboteur. Omdat ik niet wilde erkennen dat ik op mannen viel. Ik heb zelfs nog gay-testen online zo van: ben ik het wel? Heel schrijnend, bekent Brecht.

“Natuurlijk voelde ik dat ik niet op vrouwen val, maar ik dacht dat ik misschien gewoon meer mijn best moest doen”, aldus Brecht . Enkele klasgenoten hadden vermoedens, en sommigen spraken dat ook uit tegenover mij, en dat sprak ik dan tegen”, bekent Brecht aan Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be