Vroeger was scheiden not done en bleef je bij elkaar ondanks de wrevel. Nu kan je elkaar in liefde loslaten en allebei weer een gelukkig leven leiden.

Ellemieke Vermolen en Ann Van Elsen moesten beiden een scheiding verwerken. “ Ik vind het juist mooi om te zeggen: we houden van elkaar, maar laten elkaar los. Natuurlijk is dat een lang leerproces, maar het is nog lastiger voor je kinderen dan voor jezelf. Ik was vroeger het enige kind in mijn klas met gescheiden ouders”, bekennen ze in Story.

Volgens Ann is scheiden vandaag meestal geen trauma meer. Kinderen van gescheiden ouders zijn lang niet meer de enigen, dus ze voelen zich minder anders dan andere kinderen. Veel ouders weten vaak hoe het voelt om als kind een scheiding te beleven omdat ze hetzelfde hebben meegemaakt.

“Dat ik zelf uit een gescheiden gezin kom, heeft me geholpen om het goed te doen. Achteraf bekeken is die bladzijde op de best mogelijke manier omgedraaid”, bekent Ann aan Story.

Zowel zij als Ellemieke zochten hulp bij een therapeut. Maar voor Ellemieke was dit vooral om het verlies van haar zoontje te verwerken.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be