Erik Van Looy

Erik Van Looy wil met ‘De slimste mens ter wereld’ graag een soort wonderlijke spiegeldimensie van de maatschappij tonen, legt hij geanimeerd uit in Humo. “Eén waarin iedereen zich van z’n mooiste en sympathiekste kant toont.

Volgens de presentator is het programma gewoon béter dan de echte wereld. “Daarom kijken er zoveel mensen: omdat ze dan toch weer even goedgezind in hun bed kunnen kruipen.”

In tegenstelling tot wat velen zullen denken, beweert Erik Van Looy geen geweldige lacher te zijn. “Van nature ben ik minder-dan-jolig”, klapt hij uit de biecht. “Maar in de ‘Slimste mens’-studio spat de vrolijkheid van me af en ze is ook oprecht.”

En dan gooit hij nog een ander persoonlijk kantje in de ring. Blijkbaar kan Erik moeilijk zijn eigen falen verdragen. Op zichzelf vloeken, gebeurt dan ook meer dan eens.

“Tijdens het sjotten was dat ook zo”, herinnert Erik zich in Humo. “Ik heb vijftig jaar gevoetbald en ik heb maar één gele kaart gekregen: omdat ik zo hard op mezelf aan het foeteren was dat de scheidsrechter dacht dat ik hem uitkafferde.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be