De realityreeks ‘De Vermeires’ heeft bakken vol kritiek gekregen en is dan ook niet meer te zien op televisie. Jacques mag de bladzijde dan wel hebben omgeslagen, het heeft hem geen deugd gedaan. “Ik ga dat niet weglachen. Maar het is verteerd, ja. We hebben ’t geprobeerd, sommige mensen vonden dat tof, veel anderen niet. Er zijn fouten gebeurd. Maar zand erover, en we gaan weer verder.” 

Ook Jacques zelf heeft serieus wat kritiek moeten slikken en was vooral geschrokken van de manier waarop. Ook zijn kinderen Maxime en Julie bleven niet gespaard. Maar dat is nu voor hem verleden tijd en kijkt uit naar zijn nieuw programma. “Het gaat over twee komieken die elkaar waarderen en een wereldreis maken. Ik denk dat veel mensen ons ook een keer ernstig willen zien. We geven in elke stad een kort optreden, maar dat is niet de essentie.”, laat Jacques weten aan ‘Dag Allemaal’. Hij trekt met Urbanus namelijk op stap in ‘Jacques En Urbain Op Wereldtournee’. En ook deze kee zal hij de kijkcijfers goed analyseren. “Natuurlijk zal ik de kijkcijfers met argusogen volgen en hoop ik dat we een marktaandeel van 30 procent halen. En flopt het, dan heb ik nog ‘Eenmaal Andermaal’, dat doe ik nog het liefst van allemaal.”

Jacques mag dan de 70 al wel gepasseerd zijn, aan stoppen denkt hij niet. “Je hebt er altijd die zeggen: ‘Je zou beter stoppen.’ Ja, jongen, ik stop niet! Al zijn er 20.000 die dat zeggen of zich ergeren aan mij. Ik zal dat zelf wel bepalen.”, geeft Jacques nog mee. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be