De laatavond-talkshow van Otto-Jan Ham genaamd: ‘Amai zeg wauw’ is een verwijzing naar één van de vaste uitdrukkingen die Eddy Wally gebruikte wanneer er een camera in de buurt was.

“Maar niet alleen dan”, zegt dochter Marina aan Dag Allemaal. ‘‘’Amai zeg’, ‘formidabel’ en ‘geweldig’, ik heb het papa mijn hele leven lang horen gebruiken. Het maakte deel uit van wie hij was’, aldus Marina Wally.

Dat men bij de VRT aan Eddy Wally dacht is natuurlijk een mooi eerbetoon maar toch wringt er iets bij Marina.

“Ik heb dat toevallig moeten vernemen, dat er zo’n programma zou komen. Eerlijk gezegd, ik schrok. Niemand van de zender heeft me gecontacteerd of gevraagd of dit wel kon voor mij . Niet dat ik er iets op tegen heb, integendeel, maar ’t had wel gemogen natuurlijk”, vertelt de dochter van Eddy Wally openhartig.

Enkele weken geleden zat Marina nog in zak en as omdat de grafzerk van haar vader leeggeroofd bleek. “Wie dat heeft gedaan komen we wellicht nooit te weten”, aldus Marina aan Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.