Nu Olga Leyers de presentatie voor ‘De afrekening’ op Studio Brussel voor haar rekening neemt, peilt Humo naar haar persoonlijke muzieksmaak. Kan ze zich vinden in de muziek van het iconinsche programma?

“Dat is net het leuke aan ‘De afrekening’, legt ze uit. “Het is ieders genre, want het zijn de leukste nummers van het moment.

Ze bekent dat ze natuurlijk niet alles even goed vindt. Sommige nummers vragen wat tijd om aan te wennen.

“Ik heb dat zelfs heel hard”, verklapt ze in Humo. “Soms kan ik een nummer hartsgrondig haten als ik het de eerste keer hoor, maar na tien luisterbeurten is het mijn favoriete nummer.”

Het verschil tussen radio en tv maken is niet bijster groot volgens Olga. “Eigenlijk is het gewoon tv-maken zonder beeld. Ik gedraag me ook niet anders voor de camera dan voor de microfoon.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.