In Story lezen we dat Dina Tersago van één ding al heel haar leven zeker was, namelijk dat ze op een dag mama wou worden.

“Maar je kan op voorhand niet inschatten hoe dat gaat zijn”, gaat ze van start. “Ik heb mijn visie over het moederschap al wat moeten bijschaven. Vroeger dacht ik dat er bepaalde regels moesten zijn, zoals de kinderen die in hun eigen bed slapen, maar ik ben daarvan afgeweken omdat ze nood hadden om bij mama in bed te kruipen.”

De presentatrice geeft aan meer op haar gevoel af te gaan, al geeft ze wel toe dat dit gevoel haar soms in de steek laat. “Het ouderschap is nog altijd een zoektocht. Ik zie mijn kinderen heel graag, maar het is zeker niet evident om altijd mama te zijn. Als ik moe ben, durf ik al eens wat sneller kwaad te worden. Achteraf denk ik dan: ik had niet zo mogen uitvliegen. Mijn jongens hebben best veel energie en eisen mijn volle aandacht op. Anderzijds kan ik ze ook wel makkelijk loslaten. Als ik een paar dagen weg ben, kan ik daar echt van genieten. Maar ik zorg er dan wel voor dat thuis alles goed geregeld is.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.