Sven Ornelis bleef op het internaat waar hij destijds zat gelukkig gespaard van misbruik. “Jaren later is er wel iets gezegd over een pater die wel héél graag in de buurt van de jongens vertoefde, maar niemand kon dat bewijzen. 

Toen hij een tiener was en een boek wilde schrijven, wou men hem vanuit de uitgeverij helpen. “Men schoof ’n schrijver naar voren die mij zou helpen om dat boek te maken. Hij nodigde mij uit om ’n weekend bij hem te komen logeren om er samen aan te werken”, vertelt Sven Ornelis aan Dag Allemaal. 

“Ik was 15, en mijn ouders verboden mij om te gaan logeren bij ’n man die ze niet kenden en die bovendien drie keer ouder was dan ik. Ik was daar heel kwaad om. Een paar jaar later werd hij zwaar veroordeeld voor pedofilie en misbruik van jonge jongens”, onthult Sven.

Hij was toen zijn ouders uiteraard zeer dankbaar dat ze hem hadden beschermd tegen het misbruik dat hem hoogstwaarschijnlijk zou te wachten staan.

Heel wat andere BV’s getuigen namelijk in Dag Allemaal over het misbruik waarmee zij te maken kregen tijdens hun jeugd. Heel wat mensen met een opvoedende of begeleidende rol zijn na het onderzoek uiteindelijk gearresteerd. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.