Jean-Marie Pfaff was destijds een jongen die erg graag frietjes met mayonaise at. En dat zag je ook want hij was nogal ‘fors’ voor het veldspel.

“Te dik, wil je zeggen? Ik at inderdaad graag friet met mayonaise. Ze noemden mij soms Dikke Fatty”, geeft Jean-Marie Pfaff toe aan Humo.

Een uitdrukking die natuurlijk voor een kind niet zo prettig was. “Maar ze hadden gelijk. Bij de kadetten werden de trainingen zwaarder. Na drie rondjes lopen kon ik niet meer volgen. Ik vond dat een affront. En dat is een keerpunt geweest. Ik wilde dat niet. Dus begon ik op mijn voeding te letten. Met resultaat”, bekent Jean-Marie Pfaff aan Humo.

“Ik deed echt álles om beter te worden. Ik was niet van de grootsten. Iemand zei me: ‘Ge moet elke dag aan een tak van een boom gaan hangen, om uit te rekken.’ En dat deed ik dan”, aldus de bekende keeper.

“Ik geloofde dat. Trouwens, die boom staat er al lang niet meer, en ik ben er nog. En ik ben toch nog tot 1 meter 80 geraakt!”, deelt hij mee.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.