Hij heeft net te horen gekregen dat de toestand van zijn terminaal zieke zoon Tore weer achteruitgaat. Toch ziet Mathias Sercu, wiens filmdebuut als regisseur vanaf deze week in de bioscoop loopt, overal sprankeltjes hoop:

Het zou een topperiode moeten zijn voor Mathias Sercu, nu zijn debuutfilm ‘J’aime la vie’ – een tragikomedie met een lach en een traan in hun puurste vorm, eindelijk in de zalen is.

Helaas, zopas kreeg hij het nieuws dat de recentste scans van zijn terminaal zieke zoon Tore niet goed waren. De botkanker lijkt weer terrein te winnen. “Het is verschrikkelijk”, haalt hij aan tegen Dag Allemaal.

Ironisch genoeg gaat ‘J’aime la vie’ over Mira, een thuisverpleegster die te horen krijgt dat ze leverkanker heeft. “Maar voor mij gaat de film vooral over verbinding”, zegt Mathias.

“Ik heb er zelf een goed gevoel bij, de film ráákt, en dat is absoluut wat ik wilde. Ik ben blij dat ik hem op deze leeftijd gemaakt heb, ik ga minder last hebben van wat de mensen ervan denken. Dat heeft natuurlijk veel te maken met mijn privésituatie. Alles is zo tweederangs geworden”, bekent hij aan Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.