De Planckaerts zijn opnieuw druk in de weer. Of beter gezegd: ze zijn nog altíjd druk in de weer. De broers bereiden zich volop voor op de shows die ze samen met mama Christa en papa Eddy vanaf februari in Vlaanderen zullen brengen.

En ze ontvangen met kerst en oudjaar gasten in de Ardennen. Francesco, Christa en Eddy Planckaert deden dit najaar twee try-outs van hun voorstelling ‘Op de Planken’. Die waren zo succesvol dat ze besloten er een vervolg aan te breien: ze spelen vanaf 24 februari tien nieuwe voorstellingen én deze keer zetten ze Junior in als extra kracht op het podium.

“Het was wel even schrikken toen ik het lijstje zag met de zalen waarin we gaan spelen. Ik zag de Capitole in Gent en het Kursaal in Oostende staan. Dat zijn geen kleine zalen, hé!”, deelt Francesco aan Primo mee.

Voor Junior is het een droom om in zulke grote zalen te kunnen drummen voor heel veel volk. “Junior en ik zijn volop aan het repeteren. Zondag is Junior nog afgekomen met zijn vriendinneke Pauline. We hebben een pizza besteld. We hebben de hele avond gerepeteerd, nummers gespeeld. Dat is zó plezant”, aldus Francesco in Primo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.