De repetities voor de zevende winterrevue zijn weer in volle gang en opnieuw wil de hele cast er een spetterend feest van maken. Maar dat zal dit jaar zonder Ann Van den Broeck zijn.

Zij kreeg onlangs de diagnose van borstkanker en vecht momenteel volop tegen de ziekte. Dat gaat gepaard met ups-and-downs.

Maar daar hoort ook bij dat ze jammer genoeg dit jaar verstek moet laten gaan voor de winterrevue en dat doet de actrice en zangeres ontzettend veel pijn. Maar ze moet aan haar gezondheid denken.

“Mijn wil en doorzettingsvermogen kunnen bergen verzetten, maar niet alle bergen. Trouwens, met wil en doorzettingsvermogen alleen kom je er niet. Je moet vooral naar je lichaam luisteren. Daarom heb ik beslist dat ik dit jaar niet meedoe met de Winterrevue”, vertelt ze zelf in een interview.

Ann legt ook graag uit wat haar die beslissing heeft doen nemen. “De repetitieperiode komt te vroeg en is op dit moment te zwaar. Mijn hart zegt ‘ja’, maar mijn lichaam zegt hardnekkig ‘nee’. En dan moet je kiezen, tegen de wensen van je hart in. Het is een harde beslissing die me veel verdriet doet en een knoop die ik alleen kon doorhakken.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.