De vele lichtjes, de feestelijke versiering, de gezelligheid en het lekker tafelen: het maakt Kerstmis voor veel mensen de mooiste tijd van het jaar. Voor Luc Appermont en Bart Kaëll is de kerstperiode vooral een tijd van rust, van reflectie over wat is geweest én van genieten van elkaars aanwezigheid.

“Bij ons is het heel simpel”, zegt Luc aan Primo wanneer we vragen of hij en echtgenoot Bart van Kerstmis houden. “Ik wel en hij niet”. “Ik associeer kerst altijd met stress”, pikt Bart in.

“Mijn moeder plaatste vroeger altijd echte kaarsjes in de kerstboom. En ze stak die werkelijk ook aan. Die brandden écht!”.

“Maar allez, Bart’, pikt Luc verbaasd in in het verhaal tijdens het interview met Primo. “Wie doet nu zoiets? Dat klinkt inderdaad gevaarlijk”.

“Ja, in die tijd was dat zo”, vertelt Bart. “Ik was altijd zeer bang dat die boom in brand zou vliegen. Ik had geen seconde rust. Ik zat heel de tijd die boom in de gaten te houden. Misschien dat ik om die reden ook niet echt hou van het optuigen van zo’n boom”, aldus Bart Kaëll.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.