Een Nederlandse tabloid die uitpakt met ’n verzonnen verhaal over een BV, het zal Bart Peeters niet vreemd in de oren klinken.

Roddelpaus Henk van der Meijden vond er jaren geleden niks beters op dan te berichten over een felle ruzie tussen Bart en z’n moeder. Van a tot z uit de duim gezogen, de zanger heeft al z’n hele leven een warme band met z’n mama Suz.

Maar toen hij verhaal ging halen bij Van der Meijden, zei die: “Nou Bart, je zou blij moeten zijn. ‘k Heb publiciteit voor je gemaakt, joh!”, zo vernam Dag Allemaal.

Een zeer bizarre redenering want uiteindelijk waren het alleen maar leugens die die wereld in gestuurd werden. En dat doet ons vermoeden dat dit geval geen alleenstaande case was.

Heel wat roddelbladen verzinnen zelf hun verhalen om hiermee lezer te genereren.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.