Cath Luyten is één van de bekende Vlamingen die dit najaar meedingt naar de titel van Celebrity Masterchef.

Wanneer De Morgen aan het tv-gezicht vraagt naar welke eetcultuur of periode ze graag zou reizen mocht ze een teletijdmachine hebben, gaat Cath voluit voor de middeleeuwen.

“Juist omdat koken toen zoveel beperkter was”, licht de hobbykok toe. “Je moest creatief zijn met de producten die voorradig waren. Er was geen supermarkt. Ik denk dat je gerechten met noten en zo op smaak bracht. Vermoedelijk werd een ajuin toen veel meer gewaardeerd als de smaakbom die hij eigenlijk is.”

Ook hekelt Cath in deze tijden van vegan-bewust eten en de impact van landbouw op het milieu, dat er niet bewust genoeg wordt omgegaan met ons eten. “Ik zou nooit aan de ingewanden van een varken zijn begonnen of de poten hebben gebruikt. Nu wel”, besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.