Van een verrassing gesproken.

Vanaf donderdag 22 december wordt de Capitole (Gent) en het Trixxo Theater (Hasselt) gehuld in een magische kerstsfeer dankzij de gloednieuwe productie van AuFond Producties: ‘Waar blijft de kerstman?’. Een hilarische kerstshow voor jong en oud, mét live orkest en “Night of the Proms”-koor Fine Fleur. Enkele weken geleden kondigden ze special guest Céline Dept (van CEMI) aan die de cast zal vervoegen. Zij zal het podium delen met Lotte Stevens, Leendert De Vis, Kobe Van Herwegen, Jeron Dewulf en Ben Van Hoof. ‘Waar blijft de kerstman?’ speelt van 22 t/m 26 december in de Capitole Gent en op 28-29 december in het Trixxo Theater in Hasselt.

Special guest Céline Dept reageert: “Ik was heel vereerd toen ze mij vroegen om mee te spelen in deze show. Ik ben eerlijk gezegd wel een podiumbeest en houd van acteren, zingen en dansen. En laat dat nu nét zijn wat ik mag doen in ‘Waar blijft de kerstman?’. Toen ik het script in mijn mailbox kreeg, heb ik alvast enkele keren goed moeten lachen. Volgens mij gaan zowel de kinderen, de jongeren als hun ouders en grootouders met een glimlach naar buiten na de show om verder te gaan feesten. Ze gaan genieten van het verhaal, de muziek, het orkest, de cast,… En dan maar hopen dat ze allemaal gaan meedansen als Influ-Elf dat vraagt!”

Producent Manu Jacobs: “We kijken er enorm naar uit om deze productie los te laten op het publiek. De eindejaarsperiode is de gezelligste tijd van het jaar, en dan wil je samen met familie en vrienden iets beleven. Wel,’Waar blijft de kerstman?’ zou wel eens die beleving kunnen zijn waar iedereen zich thuis kan voelen. In één show vinden we humor, ontroering, muziek en magie voor jong en oud. We hebben er bewust voor gekozen om een gloednieuw sprookje te schrijven op basis van bestaande muziek, zodat niemand zich moet inhouden om mee te zingen en te dansen. Kom mee zoeken naar de Kerstman en laat je betoveren!”

Het verhaal:

Prinses Sopranino (Lotte Stevens) is erg droevig… en er is niemand in heel het koninkrijk weet hoe ze haar weer kunnen opvrolijken. Ten einde raad laat haar vader, Koning Bariton (Leendert De Vis), de Kerstman komen om het probleem op te lossen. Twee knotsgekke Kerstelfjes, Amadee (Kobe Van Herwegen) en Amanee (Jeron Dewulf), komen als eersten aan! Maar wat blijkt… de Kerstman zelf is er niet! Sterker nog, ze kunnen hem niet bereiken! De Kerstelfjes beginnen er dan maar zelf aan: zij zullen die prinses wel terug aan het lachen krijgen! Met goocheltrucs, verhaaltjes, muziek én met de hulp van Influ-Elf (Céline Dept), gooien ze alles in de strijd. Alles wat maar werken kan! Benieuwd wat de Kerstman daarvan zal vinden!

‘Waar blijft de kerstman?’ is een sprookje voor de hele familie, met meezingnummers die iedereen kent van vroeger en nu. Laat u betoveren door het magisch muzikale koninkrijk van Koning Bariton en kom mee zoeken naar de Kerstman! Tickets en info zijn te vinden op www.waarblijftdekerstman.be.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.