Ze is ondertussen 90 jaar maar woont nog zelfstandig en kan zich dus nog heel goed verhelpen. Toch voelt ze zich vaak alleen sinds haar man overleden is. 

“Haast al mijn vriendinnen zijn namelijk overleden of wonen in een rust- of verzorgingstehuis. Ik heb een goeie vriendin en nog een nichtje die in de 70 zijn, en met hen ga ik graag op stap”, vertelt Madeleine aan Primo.

“En toch heeft ons ma de discipline om elke zondag te gaan wandelen, om fit te blijven. Ze komt ook elk jaar naar ons vakantiehuis in Spanje met haar vriendin. Toch dingen die niet veel mensen van die leeftijd nog kunnen doen”, onthult Bart.

Madeleine beseft dat ze nog veel kan. “Veel leeftijdsgenoten kunnen enkel nog uit de voeten met een rollator of wanneer ze voortgeduwd worden in een rolstoel. Constant geholpen moeten worden, daar zou ik een hekel aan hebben”, aldus de kranige dame.

Volgens Bart Kaëll zit leeftijd tussen je oren maar volgens zijn mama zit het toch ook in je ledematen want als ze ’s morgens opstaat voelt ze zich dikwijls toch stijf. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.