In TV-Familie vertelt Vincent Fierens dat hij een moord zou begaan voor een steak met bearnaisesaus die à point gebakken.

“Maar eigenlijk eet ik mijn vlees het liefst nog een beetje rauw en wat bloederig. Medium rare dus”, gaat Vincent van start. “Oók vlees dat doorbakken moet zijn om eventuele gevaarlijke micro-organismen te doden, zoals varkensvlees.”

Vlees is trouwens niet het enige wat Vincent graag bijna rauw eet. “Bij een omelet heb ik graag dat de eieren nog wat snottig zijn”, verklapt de presentator.

“Ik ga graag naar goeie restaurants en geniet van een verfijnde maaltijd. Maar omdat ik niet veel dingen lust, ben ik terughoudend in het uitproberen van nieuwe gerechten. Zowel op restaurant als in mijn eigen keuken neem ik liever geen risico’s.”

Als Vincent iets niet lust dan zal hij het ook nooit eten, zelfs niet met lange tanden. “Dit zorgt vaak voor frustratie bij mijn vriendin”, besluit Vincent.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.