Ze had veel last van faalangst

Dina Tersago is na al die jaren nog steeds één van de bekendste presentatrices van VTM. Ze was eind januari ook genomineerd als Mediapersoonlijkheid tijdens de Kastaars, waar ze nog in de running was als enige VTM-gezicht.

“Maar het is niet dat ik daardoor ineens extra aanbiedingen heb gekregen. Wel veel lieve berichtjes van enthousiaste bazen en collega’s. Ik vond het vooral een hele eer om daartussen te staan. En dat ik niet bij de laatste vier was, och… Volgend jaar krijg ik een nieuwe kans”, lacht ze in Dag Allemaal. 

Dat Dina goed bezig is, dat bewees ook James Cooke door haar een eigen musical te schenken. Dina was te gast in het tweede seizoen van ‘James, de musical’ en daarin getuigde ze over haar moeilijke zwangerschappen en fertiliteitstraject.

“Toch heb ik vooral veel reactie gehad op mijn verhaal over faalangst. Heel veel tieners en ouders mailden mij om te vragen hoe ze faalangst het best konden aanpakken. Ik probeer dan toch altijd en antwoordje te formuleren.”

Faalangst was een lange tijd een belemmering voor Dina, maar toch heeft ze het weten ombuigen naar iets positiefs. “Het hoeft niet het einde van de wereld te zijn. Ik heb met mijn karakter leren leven en mijn faalangst omarmd.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.