Dominique Persoone

Toen Dominique Persoone nog heel wat jaren jonger was, was hij een stuk explosiever in zijn communicatie met anderen. Door ouder te worden is hij rustiger geworden en weet hij beter hoe hij de zaken moet aanpakken.

Zijn emoties en gedachten zal hij niet langer opkroppen en hij zal er zoveel mogelijk over proberen praten en eerlijk over te zijn. Dat doet hij niet alleen tegen zijn werknemers, maar ook tegen zijn vrouw en zoon.

“Als je zaken begint te verzwijgen of je houdt liever je mond voor de lieve vrede, dan ben je eigenlijk niet goed bezig. Na dertig jaar huwelijk kennen Fabienne en ik elkaar door en door. Ik heb er van in het prille begin van onze relatie op gehamerd dat we onze eigen momenten nemen. Fabienne gaat vaak op stap met haar vrienden. Een mens heeft dat nodig”, zegt Persoone in Dag Allemaal.

Dominique deinst er dus niet voor terug om ook eens wat minder positieve emoties te delen. Het is voor hem geen teken van zwakte.

“Ik heb daar niet het minste probleem mee. En dat zie je ook op tv, ik ben altijd eerlijk. Dat is zoveel gevraagd word voor programma’s, heeft vermoedelijk met die authenticiteit te maken. Soms hoor ik dat ik beter niet zo toegeven dat ik rook en graag rum drink. Maar ben ik een slecht mens omdat ik rook, drink en tatoeages heb? Ik vind van niet.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.