Dominique Persoone

Dit zal Dominique niet snel vergeten

De tijd dat Dominique Persoone alleen een bekende chocolatier was, die is al lang voorbij. Dominique is ondertussen een echte BV geworden en is steeds vaker op televisie te zien.

Zo was hij onlangs te zien in ‘Een Echte Job’. Daarin mocht Persoone zich enkele weken onderdompelen in het leven van een zorgkundige.

“Ik viel bijna flauw toen ik een sonde moest steken bij iemand die bloed plaste. Ik snap niet dat ze zeggen dat het programma schandelijk is. Het is er net om het tekort aan verpleegkundigen op te vangen. Het ging mij verder goed af, trouwens”, klinkt het in Dag Allemaal.

Zijn eerste interventie met de ambulance zal Dominique niet snel vergeten. Toen ze aankwamen met de ambulance was de vrouw jammer genoeg al overleden.

“VTM vroeg of ik nood had aan psychologische hulp. Maar ik heb al zoveel doden gezien tijdens mijn buitenlandse avonturen… In Congo, waar ik een sociale fabriek heb opgericht, is ebola terug en liggen de lijken op straat, het bloed loopt uit hun ogen. Ik kan dus wel tegen een stootje.”

Dominique lijkt een stoere man die niet snel zijn gevoelens zal tonen, maar dat valt behoorlijk goed mee, vindt hij zelf. “Ik heb met de jaren geleerd dat het beter is om onmiddellijk te zeggen waar het op staat. Als ik zaken opkrop, krijg ik stress. Als ik nu iets wil zeggen, neem ik die persoon apart en praat ik apart met die persoon. Vroeger was ik explosiever.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.