Als er iemand pleit voor body positivity dan is het wel Elodie Gabias. Zij is dik tevreden met haar lichaam en aan zelfspot geen gebrek. Om dat taboe te doorbreken gooit ze dan ook met plezier haar lichaam in de strijd.

“Ik begrijp dat mensen me het body positivity-label opplakken: mijn humor is heel lichamelijk. Maar ik voel me wat misplaatst als boegbeeld. Mijn hoofddoel is niet om mensen ervan te overtuigen dat hun lichaam oké is, of om plastische chirurgie af te raden. Mijn boodschap is veeleer: boeie!”, zegt ze resoluut in Humo.

Elodie schaamt zich voor niks en een van haar filmpjes ging een tijdje geleden ook helemaal viraal. Het gaat om het filmpje waarbij ze haar bh-loze boezem op tafel laat ploffen.

“Dat filmpje is de wereld rondgegaan, niet normaal! Opeens zat ik aan 28 miljoen views. In India waren ze er helemaal wild van. Iedereen begon parodieën te maken: vrouwen met kleine borsten, mannen… Terwijl ik niks speciaals toonde: ik doe dat écht, als ik geen beha aan heb. Ik heb zware borsten en anders gaat het meteen zweten eronder.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.