Elodie Gabias mag dan wel een internetfenomeen zijn, toch stelt de influencer zich vragen bij onze schermtijd. Elodie doet in de trein een opvallende vaststelling…

“Als ik op de trein zit, valt het me op hoe we met z’n allen op onze schermpjes gefocust zijn. Het lijkt haast alsof we bang zijn om met elkaar te praten”, vertelt Elodie Gabias in Billie, de weekendbijlage van Het Nieuwsblad. En dat is niet overal zo…

“Daarom ga ik zo graag naar Canada, het geboorteland van mijn vader. Een keer per jaar gaan we ernaartoe.” In Canada heerst nog een heel andere sfeer tussen de mensen…

“Elke keer valt het me op hoe de mensen daar veel makkelijker een babbel slaan”, benadrukt Elodie Gabias in Billie. “We kunnen er wat van leren.” En dan spreekt Elodie een opvallende wens uit…

“Soms droom ik ervan om in een tijdperk zonder schermpjes te leven. Ik denk dat het ons zou helpen om elkaar weer te ontmoeten”, vertelt Elodie Gabias in Billie.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.