In een recent bericht op Instagram schrijft Evi Hanssen naar aanleiding van een nieuwe aflevering van de podcast ‘de afscheidstournee van mijn moeder’ dit: “Mijn moeder en ik praten over die laatste weken van haar leven.”

Een uitspraak waar je je heel wat vragen bij kan stellen. Is het natuurlijke einde nabij of kiest mama Arlette voor euthanasie? Arlette heeft kanker en is ongeneeslijk ziek. Eerder gaf Arlette aan dat de papieren voor de euthanasie in orde zijn, mogelijk heeft zij zelfs al een datum geprikt.

Arlette wil niet dat haar familie haar ziet lijden, zij weet namelijk wat dat met een mens doet. Arlette heeft haar eigen ouders zien lijden. “Ik heb zelf heel onprettige verzorging gedaan bij mijn vader en bij mijn moeder. En dat wil ik mijn kinderen niet aandoen”, vertelt Arlette in de podcast.

Arlette wil gecremeerd worden en begraven worden op het kerkhof voor er bij de begrafenisondernemer een afscheidsdienst gevierd zal worden. De moeder van Evi Hanssen heeft een groot deel van haar afscheid zelf al geregisseerd en heeft een overzicht van haar leven zelf ingesproken.

“We krijgen veel warme reacties op onze podcast. ‘Dat het vast moeilijk moet zijn, deze gesprekken’. Maar net door open te praten over de op komst zijnde dood, komt er veel meer tijd en ruimte vrij om nog volop van het leven en elkaar te genieten en de liefde te laten stromen. Dit is geen zware droevige podcast, maar eentje van hoop, leven en liefde 💕”, besluit Evi Hanssen op haar sociale media.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Show24