Hoe kijkt Goedele Liekens als liberale politicus naar de situatie van haar partij Open VLD die in elke peiling klappen krijgt? Goedele is duidelijk…

“Mijn hart bloedt bij het idee dat er geen liberale partij meer zou zijn”, zucht Goedele Liekens in Primo. “Onze waarden rond vrijheid moeten we blijven uitdragen.” Goedele ziet slechts twee opties voor Open VLD…

“Ofwel moet er een nieuwe partij komen. Of andere gezichten”, benadrukt Goedele Liekens in Primo. “Het makkelijkste is dat laatste. Vandaar dat die nieuwe generatie volop moet worden gesteund.” Goedele neemt daarin het voortouw…

Goedele zelf zal de Open VLD lijst duwen. “Waarom? Wel, ik vind dat de partij een nieuw elan nodig heeft. Er staan veel jonge krachten klaar en die wil ik een duwtje geven”, verduidelijkt Goedele Liekens. Eén ding is duidelijk…

“Ik kom dus niet op omdat ik zelf per se herverkozen wil worden. Daarvoor heb ik vanop die onderste plaats 25.000 voorkeursstemmen nodig, heel moeilijk”, beseft ook Goedele Liekens. Maar Goedele heeft wel nog en duidelijke boodschap voor de kiezer…

“Ik geef de kiezers in die zin de raad om niet voor partijen an sich te kiezen, maar voor mensen die positieve ideeën verdedigen. Kleur de bolletjes achter hun namen in plaats van bovenaan de lijst”, aldus Goedele Liekens in Primo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.