Hanne Troonbeeckx heeft lang geworsteld met zichzelf. “Ik vond het leven niet gemakkelijk”, geeft Hanne toe in Het Laatste Nieuws. Ook toen Hanne ging studeren verliep dat moeizaam…

“Ik kwam daar binnen, superveel mensen, overal dingen die m’n aandacht trokken, ik heb dat geen half jaar volgehouden”, vertelt Hanne Troonbeeckx over haar (korte) tijd aan de hogeschool. En toen begon Hanne zichzelf in twijfel te trekken…

“Wat is dat toch met mij?, dacht ik. Waarom ben ik zo anders? Zo… ongelukkig?” kraakte Hanne Troonbeeckx. Eén boek zou uiteindelijk haar hele leven veranderen…

“Het was pas toen ik toevallig op een boek stootte dat ik het allemaal ben beginnen te begrijpen”, vertelt Hanne Troonbeeckx in Het Laatste Nieuws. Hanne herinnert zich dat ene moment nog levendig…

“Ik zou op reis vertrekken, ik ging nog langs de boekhandel en op een kaft las ik: ‘Hoe blijf je overeind als de wereld je overweldigt?’ Ik dacht: Dat is het. Dat is exact hoe ik mij voel.” Over welk boek ging het?

“Het boek bleek te gaan over hoogsensitiviteit, het was geschreven door Elaine Aron (Amerikaanse psychologe, red.) en ik heb het in één ruk uitgelezen. Dát was het dus geweest, al die jaren. Nooit had ik het geweten. En nu had het een woord. Ik was hoogsensitief”, slaakte Hanne Troonbeeckx een zucht van opluchting toen ze eindelijk ontdekte waarom ze zich ‘anders’ voelde.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.