Goedele Liekens kent ondertussen het klappen van de zweep in de politieke wereld. Goedele onthult hoe ze zich moest aanpassen als politica voor Open VLD…

“Soms wordt er keihard op de man gespeeld”, geeft Goedele Liekens toe in Primo. “Dat heeft mee mijn keuze bepaald om nu enkel de lijst te duwen.” Want één ding is duidelijk als je de politieke arena betreedt…

“Je zet jezelf in een schietkraam”, klinkt het gelaten bij Goedele Liekens in Primo. Toch was de politieke carrière van Goedele niet al kommer en kwel. Integendeel…

“Maar in onze federale fractie was het superleuk”, benadrukt Goedele Liekens. “Iedereen had me gezegd dat ik moest uitkijken voor het spreekwoordelijke mes in de rug, maar in ons team was dat helemaal anders.” En dan pakt Goedele  uit met een verrassende onthulling…

“Ik heb er vrienden voor het leven gemaakt. Binnen de partij… Tja, ik zeg mijn gedacht, hé. Ik ben geen goede mouwveger. Dat krijg ik maar niet geleerd”, voegt Goedele Liekens er lachend aan toe in Primo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.