Maar zijn moeder was niet dankbaar

Wie het nieuwe boek van Herman Brusselmans zal lezen zal heel wat fictieve zaken lezen, doorspekt met hier en daar wat realiteit. Zo schrijft Herman ook over het feit dat zijn broer en hijzelf ooit een keer hun vader in elkaar hebben geslaan.

“Dat is inderdaad echt gebeurd. Mijn vader was een agressieve zot, die constant stijf stond van de stress. We kregen vaak klappen van hem, maar hebben daar nooit zo’n drama van gemaakt. Iedereen kreeg klappen thuis”, begint Herman zijn verhaal in Humo.

Herman en zijn broer zagen dan ook af en toe hoe hun vader hun moeder sloeg, en dat is voor een kind erg pijnlijk om te zien. “Vooral ook omdat mijn moeder een fantastisch mens was, iemand die eigenlijk nooit iets verkeerds deed.”

Maar op een dag was het genoeg geweest en ze zijn naar de stal getrokken waar hun vader aan het werk was. Daar zijn ze hem zonder verdere uitleg beginnen slaan.

“We hebben hem op zijn gezicht geslaan en ook hard op zijn borstbeen. Hij is ter plekke ineen gezakt en kreeg amper nog adem. Na een tijdje begon hij zelfs blauw te worden. Ik had verwacht dat mijn moeder dankbaar zou zijn, maar ze kwam woedend naar buiten gestormd: ‘Wat hebben jullie met hem gedan?!’”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.