Al sinds 1961 bekronen de Rose d’Or Awards internationale televisie- en radioprogramma’s die uitblinken in orginaliteit, creativiteit en uitmuntendheid.

Er liepen de voorbije maanden in Genève een recordaantal inschrijvingen binnen voor de editie van 2022 waardoor ‘James De Musical’ het moest opnemen tegen 750 deelnemers uit 30 landen in 12 categorieën. Een jury van 100 internationale omroepmanagers en producenten nomineerden ‘James De Musical’ als finalist in de categorie ‘Studio Entertainment’.

“Aan de vooravond van een nieuw seizoen James De Musical deze indrukwekkende internationale prijs – een Gouden Roos – winnen is onwaarschijnlijk fantastisch. Zelfs in mijn stoutste dromen had ik dit niet verwacht. Het bewijst eens te meer hoeveel talent we in huis hebben in Vlaanderen. Dus deze roos gaat niet alleen naar ons hele team maar ook vast en zeker naar de hele sector die we hiermee internationaal op de kaart zetten. Het voelt een beetje als de wereld veroveren”, aldus een terecht trotse James Cooke.

Programmadirecteur Annick Bongers: “Onbeschrijfelijk trots ben ik. In de eerste plaats op James die in zijn dromen gelooft en bijzonder hard werkt om ze waar te maken. Zonder inspiratie en visie, geen televisie. Maar ook op het productiehuis Ded’s It en de zender Play4 om van dat alles ook een realiteit te maken. En kijk nu! Op twee jaar tijd staan we met een voorheen onbestaand format aan de top van de wereld. Dat klinkt toch écht als muziek in de oren!”

Het nieuwe seizoen van ‘James De Musical’ start op 8 december aanstaande.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.