Nooit zag je hem in een tv-panel of ‘De Slimste Mens’, zoals vele andere artiesten inmiddels wel deden. Dat bevestigt ook Paul Anderson, die Will Tura goed kende en die bekend van zijn duet met Jo Vally: ‘Aan alle vrouwen’.

“Zijn muzikale erfenis staat als een huis. Zoals Tura zijn er geen twee. Hij heeft niets te bewijzen”, geeft Paul mee aan Dag Allemaal.

Ook Johan Verminnen is het daar mee eens. “Meer dan vijftig jaar geleden belde hij me in de greenroom van het Amerikaans theater, waar ik in een tv-show van Louis Neefs optrad. Hij heeft me aanbevolen bij zijn producer Jean Kluger. Toen is alles begonnen voor mij”, aldus Johan.

Voor hem blijft Will de enige superster die Vlaanderen gekend heeft. Iemand die altijd klaarstond voor zijn fans”. Elke artiest in dit land is schatplichtig aan hem”, vertelt Johan Verminnen aan Dag Allemaal.

“Het lijkt of een tijdperk definitief afgesloten wordt, alsof er een voor en een na Will Tura is. Voor een artiest is het moeilijk om afscheid te nemen, vele onnodige comebacks bewijzen dat. Will zal niet in die val trappen, daarvoor is hij te professioneel”, aldus Johan.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.