Als er iets fout gaat aan de handrem trekken

Ze heeft geen moment getwijfeld om zichzelf bloot te geven maar dat ligt volgens haar ook aan de ervaring. 

“Twintig jaar geleden aanvaardde ik soms dingen waarvan ik achteraf dacht: fuck, hier stond ik niet op mijn strepen. Nu spreek ik alles op voorhand door. En gaat er een keer iets fout, dan durf ik aan de handrem te trekken”, vertelt Katja Retsin in Story. 

“De mediawereld is hard. Een olifantenvel hebben is zelfs niet genoeg. Ik ben supergevoelig en geef veel om wat mensen vinden. Als resultaat daarvan heb ik al meermaals in situaties gezeten waarvan ik dacht: ik kan dit niet aan. En dan heb ik weleens mijn eigen grenzen overschreden”, ontdekt Story van Katja. 

Nu trekt ze beter en sneller haar grenzen. “Ik weiger opdrachten waarvan ik weet dat mijn hart er niet in ligt, en probeer authentieke keuzes te maken. Dat is waarom ik niet twijfelde aan Calendar Girls, onthult Katja.

Voor velen is dit project een zeer persoonlijke zaak want nagenoeg iedereen die meespeelt heeft wel iemand in zijn omgeving die kanker gehad heeft of heeft zelf kanker overwonnen of voert momenteel de strijd. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.