Voor veel vroegere K3-fans was het misschien even schrikken, maar voormalig K3’tje Klaasje Meijer dook onlangs weer eens even op op het Vlaamse scherm. In een heel andere muzikale context dan ze van haar gewoon zijn.

In ‘Classic Klaasje’ op VRT MAX organiseerde ze elke avond van de finaleweek van de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool een watch party. Gezellig in de zetel bekijkt en becommentarieert ze de kandidaten, samen met een bonte mix van leken, die ook wel eens willen achterhalen wat die Elisabethwedstrijd nu zo speciaal maakt. Bij haar op de sofa passeren onder andere VRT-weervrouw Jacotte Brokken en influencer Elisabeth Lucie Baeten de revue.

“Ik vind het heel goed dat er zoveel aandacht wordt besteed aan de wedstrijd”, vertelt Klaasje over haar eigen programma in Story. “Je kan het dan ook zien als de Olympiade binnen de wereld van klassieke muziek, en ik vind het een hele eer dat de VRT me hiervoor gevraagd heeft.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.