In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Camping Coppens’ liet de mama van Staf en Mathias verstaan dat ze nog altijd hoopt dat haar zonen terug herenigd zullen worden in België. Maar dat is uiteraard een beetje ijdele hoop.

“Voor een mama is dat nog iets anders dan voor een broer, ik begrijp dat. Moeder is twee jaar geleden alleen komen te staan, haar zus is ook gestorven onlangs. Ik kan me voorstellen dat het voor haar zwaarder weegt, ook al gaat ze er fantastisch mee om”, aldus Mathias aan Dag Allemaal.

Ook voor Staf is het gemis wederzijds. “Ik mis mama ook verschrikkelijk”, bekent  Staf aan Dag Allemaal. “Daarom zijn we naar een oplossing gaan zoeken: deze zomer is ze drie maanden in Zweden geweest”, legt Staf uit.

“Mijn grote angst en bezorgdheid is dat er iets met haar zou gebeuren in België, dan kan ik er niet meteen zijn. Aan de andere kant, Maarten drukt mij op het hart dat ik me daar niks in te verwijten heb”, zo vertelt Staf aan Dag Allemaal.

Zolang ik hier woon, zal dat een struggle zijn, maar ik zie dat niet als een reden om iets aan de situatie te veranderen”. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.