“Will was iets voor mijn zus, ik was fan van de wat stoerdere Jimmy Frey”, geeft Michel Follet aan in Dag Allemaal.

“Maar in de jaren 80-90 leerde ik Will persoonlijk kennen als een lieve en bescheiden man. Ik denk dat Will niet altijd zijn wil doordrukte, maar ook deed wat zijn producer Jean Kluger hem oplegde”, aldus Michel.

De druk om op nummer één te staan was groot volgens Follet. “Nu wordt hij misschien te veel herinnerd om de foute nummers. ‘Moa ven toh’ is geen juweeltje, ‘Het leven is mooi’ ook niet, terwijl Will prachtige nummers heeft gemaakt met wereldklasse als ‘Het kan niet zijn’ of ‘Aan mijn darling’”, vertelt Michel Follet aan Dag Allemaal.

“Wat mij stoort is dat ze hem op de radio meestal negeren. Op Radio 1 lieten ze de dag dat zijn afscheid bekend raakte andere artiesten horen, een selectie uit ‘Turalura’, onbegrijpelijk! De meeste zenders draaien alleen zijn grootste hits: ‘Hopeloos’ en ‘Het leven is mooi’ op kop, terwijl hij zoveel andere liedjes heeft”, onthult Michel Follet.

“Ze zetten hem één dag op een voetstuk, en de dag erna werd hij weer uitgewist. Jammer, typisch Vlaanderen”, aldus Michel.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.