De jaren hebben haar milder gemaakt

Vandaag kennen we de Antwerpse Nora Gharib met Marokkaanse roots vooral als actrice en presentatrice van onder andere ‘Blind Gesprongen’.

Haar mediacarrière startte echter toen ze in 2015 haar kans waagde als zangeres in de VTM-zoektocht ‘K3 zoekt K3’. 

Toen ze destijds de wedstrijd moest verlaten zei Nora: “Vlaanderen is nog niet klaar voor een K3’tje van kleur.” Anno 2023 is dat K3’tje van kleur nog steeds niet aan de orde. Reden genoeg voor Billie, de weekendbijlage bij Gazet van Antwerpen om haar aan haar uitspraak van toen te herinneren.

“Ik herinner me die uitspraak”, beaamt Nora. “Al weet ik niet of ik er nog even hard mee bezig ben. Ik vind het natuurlijk nog steeds belangrijk dat er kleur op tv is, maar kijk: ik zit niet in K3, maar presenteer wel op VTM. Dat zijn stappen vooruit. Door zelf mama te worden, heb ik wel gemerkt dat kinderen er niet op die manier mee bezig zijn. Chams is ook fan van K3. Hoe die eruitzien, maakt haar niet uit. Als een van hen van mode houdt en zij ook, dan zal dat haar favoriet zijn, zo simpel is het.”

Nora vindt het wel nog steeds een goede zaak dat het onderwerp leeft bij mensen, al waarschuwt ze dat de slinger niet te ver mag doorslaan en het niet toxisch mag worden: “Er hoeft niet in elke show kleur te zitten omdat het moet”, benadrukt ze. “Laten we vooral blijven kijken naar talent van mensen. Álle mensen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.