Peter Van de Veire is in mei verslaggever voor ons land op het Eurovisiesongfestival in Liverpool. Dat het weerom spannend wordt is duidelijk. “Geen enkele formule biedt een waterdichte garantie op succes, maar de laatste jaren hebben we toch niet te klagen gehad”, merkt hij op in Story.

Ook dit jaar heeft Peter er goede moed op, maar zekerheden zijn er niet. “Helaas is het geen wiskunde, anders hadden we al twintig keer gewonnen.”

Veel buitenlandse concurrenten heeft hij nog niet gehoord. “Toch niets van dien aard dat we er al veel conclusies kunnen trekken”, verklapt hij in Story.

De presentator is blij dat het Songfestival terug een jonger en frisser imago krijgt: Een groot Europees popfestival, waar jongeren weer zin in hebben. De deelname van Laura Tesoro in 2016 paste al helemaal in die nieuwe sfeer.

“Het songfestival is een competitie op olympisch niveau, en om op dat internationale podium te kunnen uitblinken, moeten we onze allerbeste atleten sturen”, benadrukt Peter Van de Veire.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.