Met zijn Radio2-ochtendshow breit Peter Van de Veire een nieuw hoofdstuk aan zijn toch al indrukwekkende carrière. Hij kijkt er met veel zin en een gezonde dosis spanning naar uit. “Er is niet zoiets als stress in mijn leven, enkel avontuur”, klinkt hij nuchter in Story.

Het vroege uur is van het programma is geen probleem. Zijn zoon Lex, bijna 4 jaar, zorgt er sowieso voor dat hij vroeg uit bed zou moeten. Nu kruipt Peter ’s avonds net als Lex, lekker vroeg onder de wol. “Op een miraculeuze manier heb ik door die vroege shift méér tijd voor mijn kinderen dan iemand die overdag werkt”, legt hij uit.

Het ochtendblok blijft voor de presentator een van de mooiste dingen om op radio te doen. “Het blijft fantastisch mensen live te mogen begeleiden in hun ochtendroutine”, aldus een gedreven Peter Van de Veire in Story.

Hij zal samen te horen zijn met Kim Van Oncen, volgens Peter geen traditionele radio-dj, maar een authentiek en naturel iemand.

“We zijn heel complementair”, verheldert Peter. “Ik ben in dit gegeven eerder de piloot die het vliegtuig bestuurt, en zij is de perfecte copiloot die dicht bij de mensen staat.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.