Na de onverwachte dood vorig jaar van haar man Gary, waren de opnames van haar programma ‘Verliefd, Verloofd, Getrouwd In 24 Uur’ soms keihard, geeft Ruth Beeckmans toe in Gazet Van Antwerpen.

Ze werd gelukkig altijd goed opgevangen door de hele opnameploeg. “Er wordt vaak gezegd dat de showbizz een harde wereld is, maar in heel dit proces heb ik alleen maar warmte en menselijkheid gevoeld”, benadrukt de actrice.

Haar raad voor pasgehuwden: “Relativeer. Vit niet op kleine dingen. En blijf communiceren en elkaar altijd ‘zien’.”

“Soms denk ik: eigenlijk zou iedereen dit moeten meemaken. Heel even denken: ik ben hem kwijt. Maar dat het toch omkeer baar is”. Een opvallende uitspraak in Gazet Van Antwerpen. “Omdat je dan een grotere besef krijgt van wat er echt toe doet.”

Gary is vijftien jaar ouder. De logica zegt dat hij eerst zou gaan, maar nu nog niet. “Er zijn zoveel tachtigers in zijn familie”, zegt Ruth triest. Ze probeert zich te troosten met de gedachte: “Wees blij dat je het hebt mogen meemaken, zo’n grote liefde waarin je echt voor elkaar kiest. Niet iedereen heeft dat geluk.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.