Ze kiest nu vaker voor een bondig antwoord

In 2010 overleed Marc Hoyois, de echtgenoot van zangeres Liliane Saint-Pierre. Hoewel hij al enige tijd ziek was, kwam zijn overlijden destijds toch nog onverwachts.

De pijn om het verlies van haar grote liefde is na al die jaren nog niet gesleten, zo vertelt de zangeres in een interview met Primo: “De pijn vermindert helaas niet met de tijd…”

Mensen uit haar eigen omgeving weten dat ze nog vaak moeilijke momenten heeft, maar tegen mensen die ze niet kent zegt ze altijd dat het ‘goed’ gaat. “Dan moet ik niet méér zeggen.”

Een reflex die mogelijk het gevolg is van Lilianes reactie vlak na het overlijden van haar man: “Meteen na het wegvallen van Marc vroegen mensen me dat héél vaak. Wellicht heb ik sommigen van hen toen gechoqueerd met mijn uitspraak ‘Ik adem, dus ik leef.’”

De eerste zes maanden na zijn dood kampte ze immers met donkere gedachten. Iets wat ze zelf als akelig omschrijft, vooral omdat ze voorheen altijd iemand geweest is voor wie het glas altijd halfvol was.

“Gelukkig zag ik vrij snel in dat domme dingen doen géén goed idee is. Dat kon ik mijn zoon, stiefzoon en kleinkinderen niet aandoen”, besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.