Hoewel Sven Ornelis zijn uiterste best heeft moeten doen om zijn moeder te overhalen, is Anny toch erg tevreden dat ze samen met Sven “Mijn Mama’s Kookboek” heeft geschreven. Een boek vol gerechten uit de kindertijd van Sven.

“De voorbije maanden waren een feest vol moeder-zoonliefde”, gaat Sven van start in Primo. “We hebben veel gekookt en veel gelachen, mama en ik.”

Om dit boek te schrijven kreeg Sven een unieke blik in al de kookrecepten die zijn moeder én grootmoeder doorheen de jaren hebben verzameld, aangepast en zelf geschreven hebben. “Bij de recepten die we selecteerden heb ik spannende variaties bedacht. Soms zijn die wat vergezocht en lijken ze amper op het origineel, soms was een kleine twist voldoende om er een nieuw recept van te maken.”

Uiteraard hopen Sven en zijn moeder dat het boek een succes wordt, maar indien dit niet het geval is, hebben ze althans genoten van de samenwerking en hebben ze een uniek naslagwerk gecreëerd.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.