Koen Wauters is de enige coach die alle seizoenen van The Voice plaatsnam in de draaistoelen. Maar wat maakt van de Clouseau-zanger nu zo’n goede coach in de talentenjacht?

“Ik ben altijd eerlijk. Ik zet me enorm in voor de kandidaten”, haalt Koen Wauters in Flair enkele van zijn sterke punten aan. Eén ding is duidelijk…

“Ik denk  niet dat er één kandidaat uit al die seizoenen kan zeggen dat ik maar half geëngageerd was. Ik ben heel gemotiveerd en ga er altijd volledig voor, net zoals alle deelnemers.” Al heeft Koen natuurlijk nog een ander voordeel…

“Ik ken veel van “The Voice” omdat ik al menig jaar meedraai”, voegt Koen er meteen aan toe. Al speelt ook zijn eigen ervaring als zanger een cruciale rol. Hoe probeert Koen zijn podiumervaring door te geven?

“Ik heb zelf natuurlijk ook veel podiumervaring, dus daar kan ik ze veel over bijleren, want de interpretatie van een liedje draag ik hoog in vaandel”, verduidelijkt Koen Wauters in Flair. Al heeft Koen nog andere troeven…

“Ik volgde in mijn carrière verder heel wat zangles, dus ik kan ze ook technisch bijstaan.” Al zijn er natuurlijk ook aspecten waar hij niet de ideale persoon voor is. Maar ook daar heeft Koen Wauters een oplossing voor…

“Voor de dingen die ik niet kan, en geloof me: dat zijn er ook veel, heb ik mijn hulpcoach Vincent. Hij speelt heel wat instrumenten, is producer en staat me al die seizoenen al bij. Ik denk dat we samen een goede partij zijn om te kiezen”, onthult Koen Wauters in Flair waarom hij de ideale coach is om voor te kiezen in The Voice.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.