Hij kan het maar niet begrijpen

De dag van vandaag is het niet eenvoudig om homo te zijn. Hoewel daar helemaal niks mis mee is, worden heel wat mannen nog altijd geconfronteerd met homohaat. En dat zou niet mogen gebeuren.

Ook ‘Thuis’ acteur Wannes Lacroix krijgt er regelmatig mee te maken. “Ik denk dat het veel makkelijker is om homo te zijn als je niet bekend bent. De zestienjarige Wannes kon in het midden van de dansvloer helemaal loos gaan op Beyoncé, met de juiste choreografie en al”, lacht Wannes in Het Belang Van Limburg.

Maar dat kan hij nu niet meer, jammer genoeg. “Nu zou ik dat niet meer durven, om de simpele reden dat dat niet meer aanvaard wordt.”

Ook collega BV’s, zoals Riadh Bahri hebben al erge toestanden meegemaakt, en dat alleen maar om dat ze op mannen vallen.

“Riadh is zelfs al fysiek aangevallen geweest. Dat is bij mij – hout vasthouden – nog niet gebeurd. Als dat wel gebeurt, gaat er iemand heel boos worden, namelijk mijn papa. Hij zegt dat soms al lachend, maar eigenlijk is het niet meer om te lachen. Riadh hebben ze echte gekraakt. En waarom eigenlijk?”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.