Het was tijdens één van de gesprekken die Willy Sommers vaak met Will Tura voert, dat Will zijn afscheid aankondigde.

“Hij feliciteerde me met een mooi kranteninterview. En zei plots: ‘Gij zijt nu de man, Willy’. Hij gaf de fakkel door. ‘Maar Will, je stáát er nog, dat meen je niet’, probeerde ik. Maar zijn besluit stond vast”, vertelt een duidelijk aangeslagen Willy Sommers aan Dag Allemaal.

“Voor mij is ’t voor mooi geweest”, zei Will hem met een vastberaden toon en daar is Willy enkele dagen niet goed van geweest.

Will hielp destijds nog Willy zijn contract onderhandelen. Hij herinnert het zich alsof het gisteren was. “Ik zat te wachten op Will in een restaurant op de Grote Markt. Opeens hoor ik een sportwagen met groot lawaai het plein op rijden. ’t Was een Ferrari of een Lamborghini, denk ik. En daar stapte dus de grote Will Tura uit”, onthult Willy aan Dag allemaal.

Hij heeft Willy ook geholpen met dat contract. “Jij moet veel meer royalty’s vragen”, zei Will aan Willy. Uiteindelijk werd hij een steunpilaar op wie Willy altijd kon vertrouwen. Elk jaar spreken ze nog één keer af maar bellen doen ze vaker.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.