Niets dan tranen op de Instagram van Zita Wauters, de dochter van Valerie De Booser en Koen Wauters. De reden? Haar papa kreeg het nieuws dat hij en zijn team niet mogen deelnemen aan de Dakar-Rally. “Helaas zal dit nummer, en de andere racenummers van het Feryn Dakar Sport team, niet te zien zijn in Saudi-Arabië. Onze ‘road to Dakar 2023’ is gestopt omdat de racewagens van Koen Wauters & Pascal Feryn en Tom De Leeuw & Cedric Feryn afgekeurd werden door de FIA voor een onreglementaire rolkooi”, lezen we op Instagram.

“De wagens hebben 10 jaar geleden al gereden in de Dakar in Zuid-Amerika, maar ondertussen zijn de reglementen danig veranderd. Tijdens een pré-keuring in september kregen we nochtans groen licht. Afgelopen maandag bleek dit dan toch geen juiste info, waarna het team met man en macht nog twee dagen aan een vernieuwde rolkooi werkte. Maar alle moeite en kosten mochten niet baten, racenummer 257 en 268 werden onverbiddelijk afgekeurd”, klinkt het verder.

“Einde race nog voor we er aan begonnen. Startnummer 706 van Nicola Feryn & Kurt Keysers werd wel goedgekeurd voor de Dakar Classic, maar onder het motto ‘samen uit, samen thuis’ is het voor hen ook einde verhaal. We zijn allemaal geschrokken en teneergeslagen, dit is een avontuur waar we ontzettend veel energie in staken. We blijven allemaal met een leeg gevoel achter”, lezen we nog.

Dikke pech voor Koen Wauters die zijn trip naar Dakar in het water ziet vallen. Gelukkig heeft hij nog een maand om een alternatief voor een jaarovergang in Saoedi-Arabië te vieren. Dan toch maar met de kids en de honden?

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Show24