Fijnproever Sven Ornelis bereidt zich voor op feestdagen, ook in zijn ouderlijke keuken. “Pas op, ik heb een excuus”, lacht Sven. “Dit is eigenlijk mijn vieruurtje omdat ik al om 4 uur de ‘Ochtendshow’ op Joe moest presenteren”, bekent hij aan Dag Allemaal.

Sven, met een ondernemersgeest en opgegroeid met culinaire invloeden, heeft vorig jaar zijn eigen uitgeverij opgericht. “Ik merk altijd hoe enthousiast iedereen is over haar klassieke gerechten”, zegt Sven aan Dag Allemaal.

Anny, de mama van Sven en aanvankelijk terughoudend, wil haar royalty’s doneren aan een goed doel in India. “Mama wou haar royalty’s afstaan om kinderen in India te helpen”, deelt Sven.

Sven herinnert zich ook de kookkunsten van zijn grootmoeder, die met restjes de lekkerste gerechten kon maken. “Ik denk er ineens aan, mama, voor jou was er nog een speciale reden om dit boek te maken”.

Anny deelt haar spijt over het niet kunnen voortzetten van haar opleiding en benadrukt haar betrokkenheid bij vrijwilligerswerk. “Ik schrik er nog altijd van op hoeveel plekken in de maatschappij er misbruik zit”, zegt Sven.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.