Radiocoryfee Wim Oosterlinck begon eind vorig jaar aan acht maanden ouderschapsverlof. Intussen is hij weer aan de slag bij Willy. Kwam de geprezen workacholic zichzelf tegen in die periode van rust? Humo wilde het weten.

Wim zegt sowieso zijn werk en leven voortdurend in vraag te stellen. “Voor mij is het belangrijk dat er genoeg gebeurt”, legt hij uit. “Er moet af en toe iets veranderen.”

Veel input is belangrijk voor Wim, om nieuwe dingen te ontdekken en leren. “Dan floreer ik. Als ik maar mijn goesting kan doen. Zoals bij Willy”, verklapt hij.

Ooit was Wim Oosterlinck anderhalf jaar programmadirecteur van Qmusic en dat liep niet zo lekker. “Tot ik durfde te zeggen: ‘Ik moet ermee stoppen want dit is niet goed voor mij: ik zit dicht tegen een burn-out.”

Probleem was dat Wim als programmadirecteur het gevoel had maar een deel van zijn capaciteiten te kunnen gebruiken. “Laat mij maar voor de microfoon blijven zitten”, klinkt hij tevreden in Humo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.