Geena Lisa had vroeger een toxische relatie maar kon er gelukkig op één of andere manier aan ontsnappen.

“Ik werk intussen ook als narcismecoach. Ik heb er een boek over geschreven: ‘Narcisme en Toxische Relaties (ont)snappen’. Dat gaat over hoe je toxische relaties en narcisme kan herkennen, begrijpen, ermee omgaan of eraan ontsnappen”, zo vertelt Geena Lisa aan Primo.

“Ik wil wel benadrukken dat niet elke bullebak, elke egoïst of vervelende echtgenoot per se een narcist is, maar ik merk in onze maatschappij wel een toegenomen narcisme”, geeft ze eerlijk toe.

“Uiteraard, zowel privé als professioneel. Narcisme heeft te maken met hoe je opgegroeid bent, hoe je opgevoed bent en met onze maatschappij in zijn geheel.Tegenwoordig wordt iedereen afgerekend op succes. De sociale media spelen daar een zeer nefaste rol in”, aldus Geena Lisa in Primo.

Ook Geena Lisa had een toxische relatie. Uiteindelijk was ze doodop, moegestreden en vastgelopen in een doolhof van onzekerheden en verdriet. “Zo voelde ik me de dag waarop mijn toxische relatie stopte”, bekent ze aan Primo. Uiteindelijk is ze aan die relatie kunnen ontsnappen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.