Naast zanger is Jan Smit inmiddels ook voorzitter van FC Volendam. En dat verloopt niet zonder slag of stoot want op zijn beleid komt er heel veel kritiek, zelfs van zijn eigen mensen.

“We hebben op drie jaar tijd voor twaalf miljoen euro aan waarde gecreëerd. Door spelers te verkopen. Dat is nog nooit gebeurd. Dan zou je toch verwachten dat ze bij wijze van spreken elke dag bloemen brengen? Maar nee, zo werkt het niet. Dat is heel apart”, vertelt Jan Smit aan Primo.

“Op een gegeven moment ga ik toch een stapje terugzetten. We zijn volop een hervorming aan het doorvoeren en het ziet er vooralsnog redelijk goed uit. Als die hervorming achter de rug is, ben ik van plan terug te treden”, aldus de zanger.

“Ik kies wél bewust voor mijn eigen leven. Het gaat ook niet om mij, wel om de club. Maar mijn sociale leven mag niet onder de club lijden”, bekent Jan Smit.

Ook zijn vrouw en kinderen snappen alsmaar minder waarom hij het nog allemaal doet, aangezien hij toch geen appreciatie krijgt en er desondanks heel veel tijd en moeite blijft insteken.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.